Tak zatím jen pár foteček z pokusu donastavit balancér. Podařilo se mi odprásknout jeden operák v tom čtyřnásobném, naštěstí až ten, co měří šestý článek.
Jinak jsem uštípal displej, odpájel ty přecvakané piny, do spodní desky jsem zapájel dutinky a do displeje piny. To celé, aby se dalo snadno dostat k rezistorům, kterýma se nastavují děliče napětí pro jednotlivé články.
K nastavení napětí a proudu stačí jen displej na stávajících pinech troch uhnout, k nastavení napětí prvního a druhého článku ani to ne. Horší je to s 3. až 6. článkem, to musí jít displej pryč.
Jinak jsem ještě zkoušel udělat něco s tím vysokým podsvícení, experiment nepřežil tranzistor, který to podsvícení spíná, ale nahradil jsem ho rezistorem natvrdo, po druhém pokusu je podsvícení tak akorát a klesl také odběr nabíječky jako takové - 5V stabilizátor už se nehřeje tak, jak předtím (nedala se na něm skoro udržet ruka).
Nějaké fotky, zatím nic moc kvalita, musím si půjčit foťák od máti, má tam super makro, tak časem budou lepší fotky i s popisem, co kde změnit, na poštělování kterého napětí.
To v pravo je náhrada propojovací destičky (dá se koupit hotová), aby se daly nabíjet např. 3 dvoučlánkové baterie zaráz.
Ten starý teslácký keramický trimr jsem používal k najití správné hodnoty odporu - připojil jsem ho vždy do série se stávajícím a pak nastavil potřebnou hodnotu a následně změřil odpor a snažil se ho poskládat z vybufetěných smd rezistorů ze starých grafik a síťovek. Nakoupení hromady 10M Ohm rezistorů moc dobrý nápad nebyl, paralelní kombinaci jsem nakonec použil jen na první dva články.